5 Temmuz 2009 Pazar

SEÇİLEN DEEJAY [VOLUME 1 GÜLBAHAR KÜLTÜR]

Gülbahar Kültür ile ilk tanışmam Made in Turkey complation albümü ile gerçekleşti. Daha önce hiç duymamış olduğum bir çok müzik grubunu , sanatçıyı ve dünya müziğinden önemli isimleri onun seçimleri sayesinde keşfettim. Şu an itibariyle Lola's World Records ortalığı ile derlemiş olduğu bir çok complation albüm serisi mevcut. Aynı zamanda WDR-Funkhaus Europa ve Türkiye'de Açık Radyo için hazırlamış olduğu radyo programları , ve yayınlanmış kitapları ve masalları bulunan çok yönlü ve değerli bir deejay. Complationları Amazon.com üzerinden satışa sunulmakta ve Türk müziğini Ajda Pekkan'dan Sertab Erener'e Emel Sayından Nesrin Sipahi'ye Kardeş Türküler'den Portecho'ya kadar tüm dünyaya tanıtmaktadır. Tabii ki dünyadaki bir çok ismi de aynı şekilde bizlere.

1965 yılında Türkiye Ordu'da doğdu ki iyi ki doğmuş. Gülbhar'ı dört koldan takip etmemize olanak sağlayacak süper işlere ev sahipliği yapıyor. Müziklerini dinleyebiliyor , şiirlerini okuyabiliyor, partilerinde coşabiliyor ve son Made in Turkey 4 toplamasında "Bi Kerecik" şiirini yorumlarken sesiyle huzur bulabiliyorsunuz.

Şu anda interaktif olarak facebook'da bir grubu mevcut. http://www.facebook.com/pages/gulbahar-kultur/89464007059?ref=ts adresinde eklediği son yazılarını ve şiirlerini takip edebilirsiniz. Müzik marketlerdeki world music standlarından cdlerini alabilirsiniz. Ve aşağıdaki videoda Volkan Gücer ile yapmış olduğu "Bi Kerecik" çalışmasını dinleyebilirsiniz.

Eğer sıradanlıktan sıkılanlardansanız yaptığı her yeni iş ve seçtiği her yeni şarkı ile beni heyecanlandırmayı başarabilen Gülbahar Kültür'ü sizin de yakın takibe almanızı öneririm.


2 yorum:

  1. Bir şekilde elime geçti; ''Children's Garden'' isimli nefis bir albümleri var elimde ve gerçekten hayran kalınabilecek bir içerikte ... Lola'nın dünyası çok renkli ve içeriği ile de ayrıca kaliteli; kesinlikle değeri bilinmeli ...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum Kadri. Benim için Gülbahar CD lerini biriktirmek çok heyecanlı bir hal almaya başladı :) CD'leri playerima ilk yerleştirdğim andan itibaren seçilen şarkılardan etkilenmeye başlıyorum. Afrika , Hindistan , Japonya , Meksika , İspanya ülke ülke geziniyorum şarkıdan şarkıya ...

    YanıtlaSil