8 Temmuz 2009 Çarşamba

HIDDEN TRACK :)

Şimdi bir CD yi alıyorsunuz sonuna kadar dinliyorsunuz ve diyelim ki uykunuz geliyor uyuyakalıyorsunuz. Aradan bir 10-15 hatta 20 dk geçtikten sonra drannn diye bangır bangır bir şarkı sizi sıçratıyor :)) İşte bu şarkılara hidden track adını veriyoruz :)) Gizli şarkı veya hayalet şarkı olarak da adlandırılan hidden trackler son zamanlarda bir çok sanatçının albümünde yer almakta. Çoğunlukla orijinal CD sahiplerinin sahip olduğı bu şarkılar daha çok Şebnem Ferah , Özlem Tekin , Mor ve Ötesi , Athena , Ogün Şanlısoy , Pamela gibi rockerların albümünde dinlenirken kimi zaman da Sezen Aksu gibi bir efsanenin albümünde yer alabiliyor.

Buna bir nevi farklı bir cd extra adını verebilmemiz de mümkün :) Yapmanız gereken tek şey son şarkıya geldiğinizde beklemek olacak. Biraz sabır ettikten sonra müzik çalarınızın sesinizden çok tanıdık olan bir şarkının farklı bir versiyonu , canlı kaydı veya tamamıyla yeni bir extrası ile şaşırabilmeniz mümkün. Bir arkadaşım kalp krizinden öleceğini söylemişti Şebnem Ferah'ın hidden track'i yüzünden :)) Gece cd nin bittiğinden emin olunca uyumaya karar veriyor ve odada yerlilerin sesi duyuluyor :)) Yerinden kalkıp olayı kavrayana kadar hayatının en korkulu 3-5 dakikasını yaşıyor :)

Orijinal CD alıcılarını takdir ve ihya etmek amacıyla kullanılan bu hidden trackleri biraz araştırmayla takip edebilir ve onların müptelası olabilirsiniz ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder