11 Temmuz 2009 Cumartesi

DİSKOMATİK KATİBİM


Benzeri olmadığı için anlatacak kelime bulamadık :) İşte bu cümleler son dönemde dinlediğim en keyifli albümlerden birisinin tanıtımı. Gerçekten de doğru bir strateji. Osman İşmen Orkestrası'nın hazırlamış olduğu bu albümde bir çok tanıdık parçanın disko versiyonu yer almakta. Pek sevdiğim Ossi Müzik'in "Orijinal Plak Kayıtları" nın bir devamı aynı zamanda.


1978 yılında Hey dergisi tarafından düzenlenen müzik yarışmasında yılın plağını almış olan çalışma usta prodüktör Osman İşmen'in önderliğinde resmen döktürüyor. "Üsküdardan Diskoteğe Giderken" "Ceddin Deden - Mehter Marşı" "Süt İçtim Diskotekte" gibi eserlerin daha önce hiç duymadığım tatta yapılmış düzenlemeleri mevcut. Daha önce Nükhet Duru , Sezen Aksu , Nilüfer , Tanju Okan gibi isimlere aranjörlük yapan Osman İşmen'i daha sonraki yıllarda çıkarmış olduğu Jazz ağırlıklı çalışmalarıyla takip ediyor olabilirsiniz. Aynı zamanda Buddha Bar complation 3 albümünde yer almayı başarabilen Kale isimli çalışmasını özellikle tavsiye ediyorum.


Albümün belki de tek üzücü tarafı 11 şarkının çok çabuk bitiyor olması. Bu 11 şarkı düzenleme olarak 23 dakikaya sığdırılmış olsa da , düzenlemelerin tadı damağımızda kalsa da herşeyi tadında bırakan bir dönemden geldiğini unutmuyoruz. Nostaljik çalışmalar arasında frklı yapısıyla sıyrılan ve her arşivde mutlaka bulunması gereken bir albüm :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder