8 Temmuz 2009 Çarşamba

HEYECANLANDIRAN ALBÜM


İlk albümü "Whoa! Nelly" ile dünyanın en prestijli ödül töreni Grammylerde 2001 yılında en iyi kadın sanatçı ödülünü alarak bir çok kişiyi şaşırtan Nelly Furtado son albümünü 29 Eylül'de Amerika'da yayınlayacak. Ama bu sefer İspanyolca olarak ... İlk albümüyle çıkışını yapan , ikinci albümü Folklore ile durulan , üçüncü albümü Loose ile patlayan Nelly Furtado bu sefer kanadalı müzisyen Alex Cuba ile çalışmış.


Loose albümünde Coldplay'dan Chris Martin ve Timbaland'in sihirli parmaklarıyla yeniden yarattığı Furtado yeni albümünde risk almış gibi görünüyor :) Şarkılarında çeşitli kültürlerden etkilenen Furtado Loose'da Muhlis Akarsu'nun "Allah Allah Desem" isimli çalışmasını da sample olarak kullanmıştı.


Daha önce çıkarmış olduğu müzikalitesi had safhada 3 albümünün ardından çıkaracağı Mi Plan "My Plan" albümünü de dört gözle bekliyorum ...
Nelly Furtado kilit şarkıları - Saturdays , Island Of Wonder , Party

2 yorum:

  1. Albümü sabırsızlıkla bekleyenlerdenim, Özellikle Loose albümünden sonra böyle bir şaşırtıcı ve riskli karar alması ayrıca da hoşuma gittti. Manos al aire de son günlede en fazla dinlediğim parça...

    YanıtlaSil
  2. Evet wakan tanka "Manos al aire" şık bir parça olmuş. Müziği ve yorumuyla insanı ilk dinleyişinde sarabilen bir şarkı.Artık şarkılarda dillerin önemi yok. Hayal gücümüzü kullanarak o eserin bize verdiklerini kullanabiliriz :)

    YanıtlaSil