10 Haziran 2009 Çarşamba

VİDEO MÜZİK DELİSİ :)

Müziği çok seviyorum. Bir o kadar görsel sanatı da. Yani benim için video klipler başlı başına bir sanat eseri muamelesi görüyor :) Türkiye'de 90'li yıllarda Erhan Ceyhan , Mete Özgencil , Abdullah Oğuz , Sinan Çetin , Ömer Faruk Sorak tarafından çekilen videolar sayesinde yurt dışındaki kliplerle aşık atar hale gelmiştik. Bir çok ödülümüz olmuştu ve yabancı kanallarda özel Türk saatleri yayınlıyorlardı. Ama şimdi durum biraz değişti her şey birbirinin aynısı.

Sibel Alaş - Adam videosu ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum. Üzerinde cidden çok düşünülmüş bir işti. Hatta "Adam" tablosu için yurt dışından bir ressam getirilmiş ve eser müzayedede satılmıştı. Tabii bu kadar güzel bir klip hem ülkemizde hem de yurtdışında bir çok ödül kazanarak ciddi bir konuma geldi. Abdullah Oğuz daha sonra Demet'in Arnavut Kaldırımı'nı da videolandırdıktan sonra dizi sektörüne geçmeye karar verdi :)

Bunun hemen akabindeki boşlukta Candan Erçetin'in Her Aşk Bitermiş videosu da yurtdışından ödül kazanınca başlı başına bir sektör oluştu. Hatta Ceylan bile "Zeyno" şarkısına çektirdiği Mete Özgencil imzalı videosuyla şarkının o dönemde konuşulmasını sağlamıştı. Mete Özgencil daha sonra Nilüfer - Mavilim,Çok uzaklarda , Umay Umay - Düşmedim Daha , Candan Erçetin - Çapkın gibi isimlere video çektikten sonra albüm çıkararak bir süre ortadan kayboldu.

Sırada Ömer Faruk Sorak vardı :) Ayşen'in nerdesin isimli klibini çekker çekmez gündeme bomba gibi düştü. Herkes Ayşen'in canlı renkli klibinden bahsediyordu. Artık ödül alma sırası ondaydı ve hemen hemen her popçunun Ömer Faruk Sorak'dan bir videosu olmuştu :)

Günümüzde video klip yönetmenlerinden en çok tercih edilen isimlerse Murad Küçük [Bedük - Autamatic - Better Than My Baby , Ziynet Sali - Beş çayı , Herkes Evine , Murat Boz - Özledim , Püf] Gürcan Keltek [Belki Bir Gün Özlersin - Emre Aydın , Aylin Aslım - Ahh, Özgün - Biz Ayrıldık , Şebnem Ferah - Çakıl Taşları] gibi isimler ...

Umuyorum bundan sonraki dönemlerde bol ışık altında sadece dans etmeye çalışanlar olmadan biraz daha yaratıcı klipler seyretme imkanı buluruz :)

TÜRKÇE TOP 10 VIDEO

Sibel Alaş - Adam
Emel - Hovarda
Ayşen - Nerdesin
Özlem Tekin - Bahar
Demet - Arnavu Kaldırımı
Bendeniz - Ya Sen Ya Hiç
Candan Erçetin - Her Aşk Bitermiş
Tarkan - Bu Gece
Ajda Pekkan - Eğlen Güzelim
Hande Yener - Kim Bilebilir Aşkı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder