26 Haziran 2009 Cuma

HISTORY :(


Çocukluğumda bana en sevdiğin şarkıcılar kim diye sorduklarında klasik iki cevabım vardı. Michael Jackson ve Madonna. Şimdiyse onlardan birisi tarih yazarak aramızdan arıldı. Mükemmel giden müzik hayatı bir süre sonra sansasyonel bir hal almaya başlayınca duraklama dönemine giren MJ yeni albümünü ve konser turnesini tamamlayamadan yaşama veda etti.

Mahkemelerde aklansa da çocuk tacizi iddialarının sürekli gündemde olması , yüzündeki anlaşılmaz maskenin sebebi , öz çocuğunu balkondan sallandırması , hatta kardeşi La Toya Jackson'ın aslında MJ nin yaratmış olduğu fake bir karakter olduğu gibi kariyeri için pek de hoş olmayan haberlerle boğuşmaktan yorulsa gerek en son Bahreyn Fransa gibi ülkelerde kendisini inzivaya çekti.

13 Grammy'si ile hala bir rekoru elinde bulunduran MJ dünya çapında 750 Milyon albüm satarak ulaşılması zor bir işi de gerçekleştirdi. Guiness Rekorlar kitabı'nda dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı konser sanatçısı ve performer olarak tanıtmakta. Aynı zamanda sayısız ömür boyu başarı dalında kazandığı ödülü de var. Bunları ölmeden önce toplaması ayrı bir güzellik. Hiç değilse en azından müzik hayatında değeri bilinmedik sanatçılardan birisi de olmayacak sanırım.

Jackson 5 zamanında müthiş disco parçalarının yaratıcılarından birisi olan MJ o zamanlar babasından bolca dayak yediğini açıklamış ve herkesi yine şaşırtmıştı. Solo olarak çıkarmış olduğu albümlerine yapmış olduğu video klip çalışmalarında da taktire şayan işler çıkaran Jackson , oynamış olduğu kısa filmlerde de bol bol zombie kavramını yorumlamıştı kendi sanatınca. Thriller günümüzde bile tüm zamanların en iyi video klibi kabul edilmekte.

Kendisini bu kadar sevmemizi sağlayan bir diğer olgunun da kendine has dans kareografileri olduğunu düşünüyorum. Meşhur moonwalk yürüyüşü , yerçekimine meydan okuyan tavırlarıyla hala en çok taklit edilen sanatçılardan birisi olma özelliğini de korumakta. Kıyafetleri ile de kendi tarzını oluşturmayı başaran nadir isimlerden birisi. Beyaz eldiven , bol derili kıyafetler ile zaman zaman kullandığı takım elbiseler ile bir pop stardan daha fazlasını veriyordu.
Yeni albümünde Will.i.am , Akon , Fergie , Rihanna ile çalışacak ve düetler yayınlayacktı. Fakat üzerinde titizlikle çalışılan bu albümün şu an itibariyle belki ham haliyle çok kısa zamanda satışa sunulacağını az çok tahmin edebiliriz.

Bundan sonraki dönemde olacaklarsa yine milyonlarca satılacak MJ albümleri , yeniden kayıtlanan Jackson best of'u , Janet ve Prince'in yeni albümleri ve hayatı hakkında en kısa zamanda çekilmeye başlayacak filmi diye tahmin ediyorum. Pop müzik gerçek bir starını kaybetti. Onun gibisinin tekrar müzik dünyasına şu yüzyıl içinde pek geleceğini sanmıyorum ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder